Bimber

Jak masz dylemat w jakim dziale poruszyć problem lub zadać pytanie to pisz tu.

Bimber

Nieprzeczytany postprzez TaniCukier » 27 kwi 2016, o 16:03

Co to jest bimber?
Czy to co robili nasi dziadowie czyli "koniak" ukapany po nocy na parniku i miedzianej chłodnicy zwiniętej w wiaderku?
Czy może to co robimy obecnie? Czy minimalne przekroczenie norm daje nam już bimber? Czy może źle podzielony urobek? Czy bimbrem nazwiemy tylko destylat otrzymany z cukru? Czy dobrze zrobiona owocówka tez jest bimbrem?
TaniCukier
 
Posty: 149
Dołączył(a): 17 lis 2015, o 14:00

Re: Bimber

Nieprzeczytany postprzez siedestyluje » 28 kwi 2016, o 07:29

siedestyluje
 
Posty: 3457
Dołączył(a): 17 lip 2013, o 11:46


Powrót do Poczekalnia pytań / Inne sprawy.

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość