Strona 1 z 1

Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 17 lis 2016, o 12:34
przez tomek
Witam.
Ostatnio zrobiliśmy z kolegami degustacje "rożnych produktów " z rożnych źródeł, testowanie wyglądało w ten sposób że trunki do testowania były nalane w takie same butelki, pod spodem były przyklejone karteczki z numerkami, spis towaru zamknięty w kopercie .Kieliszki za każdym razem brane nowe, ale była jazda..... Dodam że degustowały również kobitki. No i wyniki ?
Najgorzej wypadła cukrówka na zwykłych aparaturach potem o dziwo drogi jak piorun kupiony w Białymstoku Duch Puszczy, potem cukrówka na tzw. cudacznych zimnych palcach, potem cukrówka na potstilu po filtracji przez węgiel i ...wygrał mój produkt na Pawła sprzęcie. Piszę to dlatego że po przeczytaniu kilku krytycznych postów z forum dotyczących metody OPWS zwątpiłem w jakość mojego towaru .Zrobiłem "małe igrzyska ",wynik mnie uspokoił,myślałem że ten słynny Duch Puszczy to jakiś rarytas a to zwykły smierdziel i to w dodatku za 50zł - 0,5l. Jest dobrze :piwo: :brawa:

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 17 lis 2016, o 12:48
przez solohan
Tomek a co to są te "zwykłe aparty"?

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 17 lis 2016, o 12:57
przez tomek
zwykła aparatura to keg 50l, rura 120cm pusta , odstojnik i chłodnica-takich sprzętów jest najwięcej i są najpowszechniejsze na Mazowszu

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 17 lis 2016, o 13:18
przez siedestyluje
Tomek! Zabraniam Ci czuć się chociaż odrobinę gorszy od tych co mają sprzęty po kilkadziesiąt tyś. Zabraniam! Rozumiesz?????????/////
Nie słuchaj co tu pisze konkurencja. Do pełni szczęścia potrzeba zwykłego Aabratka i umiejętności jego obsługi i nic więcej.
Jak jeszcze raz Ci przyjdzie do głowy coś takiego to przyjadę i zabiorę sprzęt. :grymas:

Pozdr. Paweł. :piwo:

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 17 lis 2016, o 14:58
przez Asus
Tomek jakbys byl zainteresowany to napisz na pw I podam Ci metode ze stabilizacja to sprobujesz czegos jeszcze lepszego ;-)
Wiem Pawel teraz bedzie pisal ze nie da sie zrobic lepiej niz owps ale co ma pisac skoro nowi sprawdza metode ze stabilizacja I juz nikt nie wraca do owps

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 17 lis 2016, o 15:10
przez siedestyluje
Tak, wiem będziesz kazał mu gapić się w kolumnę godz ja szpak w fizde zanim przejdzie do odbioru przedgonu tak jak się kiedyś robiło.
I będziesz dumny jaki to z Ciebie nauczyciel wybitny. Jak Tomek zechce to i bez Ciebie może tak się pobawić.
Jak ktoś nie chce się cackać to robi OPWS. Co najwyżej po drugim razie trochę poodbierać przedgony dłużej, czytaj wolniej.

Pozdr. Paweł.

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 17 lis 2016, o 15:23
przez solohan
No tak to byka degustacja bimbru i spisytusu z aabtatek. Wiec nie ma co sie dziwić ze spirutus wygrał w kategorii "czysta". Gdybys degustacje prowadził tylko dla produtkow z kolumn podobnych do tej co masz ale różnymi metodami prowadzone procesy. Grunt że smakowało :friends:

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 17 lis 2016, o 15:41
przez siedestyluje
Zapraszam na taką degustację do mnie.

Pozdr. Paweł.

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 17 lis 2016, o 15:52
przez tomek
Właśnie grunt żeby smakowało, dla mnie nie ważne z jakich sprzętów i jakimi metodami, ale smak jest najważniejszy.
Kiedyś na prostym sprzęcie też udawało mi się zrobić naprawdę dobry smakowo towar. Puszczałem pierwszy raz ,odbiór tak do 55% to rozcieńczałem do 40% wodą , następnie mroziłem i filtrowałem węglem aktywnym, rozcieńczałem do 20% i puszczałem drugi raz , odbiór kończyłem przy 65% ewentualnie wcześniej na węch. Nigdy nie musiałem się czerwienić za efekty mojej roboty.
Teraz robię na abratku Pawła i jest naprawdę dobrze, może nawet za dobrze bo brakuje mi w tym płynie tzw.duszy czyli nuty swojskości co mi czasami wypominają koledzy smakosze.

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 18 lis 2016, o 09:35
przez siedestyluje
Dokładnie. :brawa:
Mierzyć to się możemy na chromatografy a nie ma smak, bo nawet najlepszy neutral może komuś nie smakować bo to nie te klimaty.
Swoją drogą to wolę też na smak bo tylko to się liczy. I aby nie truć się chemią ze sklepu (głowa nie bolała)

Pozdr. Paweł. :piwo:

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 18 lis 2016, o 10:42
przez kodi
Podzielam zdanie Tomka, chodź go nie znam. Towar wychodzi pierwsza klasa. Jest tak dobry, że aż się boję. Jest za dobry. Po porstu za dobrze smakuje i chce się pić. Do czego to prowadzi nie muszę mówić. Dobrze że mam silną wolę. :smile:

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 19 lis 2016, o 08:47
przez siedestyluje
Trzymaj się Kodi, nie daj się :) Lepiej rozdawać niż pić :)

:piwo:

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 21 lis 2016, o 19:04
przez tabikgo
Jakby był prosiaczek, to ja bym się skusił na tą degustację.
Albo baranek :)

Pozdrawiam,
Piotr.

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 22 lis 2016, o 00:58
przez Mariusz19029
Tomek potwierdził to o czym wszyscy mówili od dawna. Destylat uzyskany Pawła metodą ( nie mówię o sprzęcie, tylko sposobie destylacji) nie ma sobie równych w klasie bimbrów :drunkagain:

Pozdrawiam,
Mariusz

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 22 lis 2016, o 02:05
przez zimny
Racja racja :brawa: lepszy nawet od oszukanej próbki że środka bimbrozi lesgo :hahaha:

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 22 lis 2016, o 07:43
przez Asus
Widzisz zimny jaki ty jestes tepy:) juz masz u Pawła przewalone za to ze zgodziłes sie z Mariuszem ze to bimber:)

Re: Duch Puszczy

Nieprzeczytany postNapisane: 22 lis 2016, o 09:06
przez siedestyluje
Nie zaczaiłeś ironi kolego Asus. :drażni:

Pozdr. Paweł.